Ceylan Özgün Özçelik
1980 doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. On dört yıl televizyon programcılığı ve sinema yazarlığı yaptı. Yaklaşık yirmi yıldır hafıza ve şiddet temalarını işleyen kurmaca, belgesel ve deneysel filmler üretiyor. İlk uzun kurmaca filmi KAYGI, Berlin Film Festivali Panorama bölümünde prömiyerini yaptı ve SXSW’dan Gamechanger Ödülü’yle döndü. Kısa ve uzun filmleri; Dokufest, RIDM, Londra Kısa Film Festivali, São Paulo, Ann Arbor, Sitges dâhil yüzden fazla festivalde gösterildi. CADI ÜÇLEMESİ projesiyle Berlin-AIR konuk sanatçı programına ve San Francisco SFFILM programına seçildi. Tamamını Iphone’la çektiği, terk edilmiş bir eko-otelin öyküsünü anlattığı yeni uzun metraj belgesel filmi HİÇBİR ŞEY NORMAL DEĞİL yakında seyirciyle buluşacak.
Ceylan (1980) is an Istanbul-based filmmaker who studied law at Marmara University but never practiced. She produced culture-art shows for TV and radio, and furthermore edited behind-the-scenes. She made her feature debut with INFLAME, a political thriller, premiered at the Berlinale’s Panorama Special and won the Gamechanger Award at SXSW in 2017. Ceylan was an artist-in-residence at Berlin-AIR in and an SFFILM grantee in with her project: WITCH TRILOGY that tells its tales in different forms by exploring violence against women. Her shorts and features screened at various festivals such as Dokufest, RIDM, London Short Film Festival, Ann Arbor, and Sitges. The latest documentary feature written, directed and co-produced by her, STRANGE ABANDONED DERANGED is about the weirdest eco-hotel in Turkey and ready to meet the audience this very year.
Serdar Öztürk Özgeçmiş
Disiplinlerarası yaklaşımla çalışan Prof. Dr. Serdar Öztürk’ün ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış pek çok makalesi (www.serdarozturk.net); Türkiye’nin toplumsal ve kültürel tarihi ile sinema sosyolojisini ve felsefesini konu alan yedi kitabı, bir kitap derlemesi ve iletişim sosyolojisi ile ilgili bir çeviri kitabı bulunmaktadır. Cumhuriyet Türkiyesinde Kahvehane ve İktidar (1930-1945) dışında diğer kitapları şunlardır: Erken Cumhuriyet Döneminde Sinema Seyir Siyaset; Osmanlıda İletişimin Diyalektiği; Türkiye’de İletişim Sosyolojisinin Kaynakları; Türkiye’de İletişimin Düşüncesinin Kökenleri; Mekan ve İktidar: Filmlerle İletişim Mekanlarının Altpolitikası; SineFilozofi: Akira Kurosawa’nın Düşleri’nde Yolculuk; Ken Loach Filmlerinde Mücadelenin Arkeolojisi (Der.), Sinema Felsefesine Giriş: Film Yapımı Felsefe.
Öztürk son yıllarda sinema felsefesine yoğunlaşmış, konuyla ilgili bir dizi çalışma yayınlamış ve yurtdışında dersler vermiştir. Uluslararası alan ve Ulakbim TR indeksli elektronik hakemli dergi SineFilozofi’nin (http://dergipark.gov.tr/sinefilozofi; www.sinefilozofi.org, derginin ayrıca YouTube kanalı bulunmaktadır) kurucusu ve yayıncısıdır. Dergi etrafında her yıl Sinema ve Felsefe sempozyumları düzenlemektedir. Öztürk’ün kendi YouTube kanalında, iletişim sosyolojisi, film sosyolojisi ve film felsefesi hakkında İngilizce ve Türkçe dersleri yer almaktadır. Lisansını Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlayan Öztürk, hali hazırda eski adı Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Öztürk, aynı zamanda Sinema ve Felsefe Derneği’nin başkanlığını yapmaktadır.
Emre Köktaş
(Görüntü Yönetmeni)
5 Nisan 1990 İzmit doğumlu olup İstanbul’da yaşamaktadır. Eğitimini fotoğraf ve
sinematografi üzerine almıştır. Mezun olduğu yıldan beridir sinema sektöründe çalışmaya
başlamış olup, 2017 yılından beri birçok müzik klibi, belgesel, reklam ve kısa filmde
görüntü yönetmenliği yapmaktadır. Eğitim aldığı iki bölümü de kariyerinin merkezine
koyarak, sokak fotoğrafçılığına yönelmenin yanı sıra marka bazlı fotoğraflar da çekmiştir.
Fotoğraf projeleri çeşitli sergilerde yer bulmuştur. Görüntü Yönetmenleri Derneği 2
senedir Görüntü Yönetmenleri Derneği’nde (GYD) yönetim kurulu üyesi olup Genel
Sekreterlik görevini üstlenmektedir. Aynı zamanda Sinema-TV Sendikası ve İFSAK
üyesidir.
Emre Köktaş
(Cinematographer)
Born on April 5, 1990, in İzmit, currently residing in Istanbul. He received his education in
photography and cinematography. Since graduation, he has been working in the film
industry, and since 2017, he has served as a cinematographer for numerous music
videos, documentaries, commercials, and short films. By centering his career around the
two disciplines he studied, he also ventured into street photography and taken brand-
specific photographs. His photography projects have been featured in various exhibitions.
For the past two years, he has been a board member and the General Secretary of the
Cinematographers’ Association of Turkey (GYD). He is also a member of the Cinema-TV
Union and IFSAK.